Veneuze klachten

Veneuze insufficiëntie is het verminderde functioneren van de aders van ons lichaam. Door onvoldoende afvoer van vocht en afvalstoffen ontstaan klachten, variërend van vermoeide benen, tot spataderen en vochtopeenhoping.


Om de oorzaak van veneuze insufficiëntie te begrijpen is een uitleg van de normale situatie nodig. Ons lichaam wordt door het hart via de slagaders naar de cellen gepompt. Het hart kan echter niet verder pompen dan de haarvaatjes die de cellen voorzien van bloed. Nadat het bloed de haarvaatjes van de cellen is gepasseerd wordt het bloed niet meer door het hart gepompt. Het bloed wordt vanaf dat moment  door twee systemen richting het hart gestuwd. Dit gebeurt door het aanspannen van de spieren in de benen, de zogenoemde spierpomp.
Daarnaast wordt dit bewerkstelligd door de aanzuigende negatieve druk door de ademhaling vanuit de borstholte. In onze venen zitten kleppen om te voorkomen dat, tussen het aanspannen van de spieren en de ademhaling door, het bloed weer terug naar onderen zakt.


Veneuze insufficiëntie is het falen van dit systeem, meestal veroorzaakt door het falen van de kleppen. Hierdoor ontstaan spataderen.

Vein O Plus spatader therapie


Symptomen van veneuze insufficientie zijn:

  • Spataderen
  • Vochtopeenhoping in de benen (oedeem)
  • blauwe vaatjes aan de zijkant van de voeten (corono phlebectatica)
  • eczeem
  • nachtelijke krampen in de benen
  • restless legs syndroom
  • slechte wondgenezing


VeinOPlus is een behandeling waarbij de spierpomp opnieuw geactiveerd wordt waardoor de doorstroming opnieuw wordt geactiveerd en bloed- en vochtopeenhoping in de benen wordt voorkomen en wordt genezen.

VeinOPlus
169,00   139,00
-18%
Voorraad

VeinOPlus is een medisch electrostimulatie hulpmiddel dat, gebruik makend van electrostimulatie van de kuit, therapeutisch effect heeft op verschillende... Meer 


Pals® Ovaal 75mm x 130mm
8,63
Voorraad

PALS ®   Elektroden Ovaal 75 x 130 mm      Meer 

ISO 9001 certified

 

 

 

betalen met iDeal

Laden...